fbpx

Page Not Found

Yüz Tipin İçin En Doğru Burun Şekli Hangisi?

Yüz tipine en doğru burun şeklini seçerken kendi karakteristik burun şeklinin ve boyutunun optimal bir biçimde korunmasına dikkat edilir. Özellikle burun küçültme ameliyatlarında aşırı küçük burun doğal görünümü bozarak estetik açıdan hoş olmayan bir durum yaratabilir. Burun estetiği yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da cinsiyettir. Erkek ve kadınların burun şekilleri birbirinden farklıdır.
Kaş göz yapısı, kulakların duruşu, çene yapısı, burun ile dudak arası mesafe, kişinin uzun ya da kısa boylu oluşu gibi tüm kişisel özellikler detaylı incelendikten sonra burun şekline karar verilir. Alın kısmı geniş ve çene kısmı dar yüz şekline sahipseniz burnun uç kısmının küçük ve zarif bir şekle sahip olması önerilir. Bu yüz tipinde geniş burun kanatları hoş durmayabilir. Alt yüz kısmı uzun olan yüz tiplerine küçük burun planlanmaz. Aynı şekilde geniş ya da yuvarlak yüz tipine sahip olan kişilere daha geniş yapıya sahip burun tipi önerilir.

Yukarıya Dönük Burun

Göksel burun olarak da bilinen kalkık burun, genel popülasyonun yaklaşık %13’ünde bulunur. Burnun estetik açıdan en hoş görünen şekillerinden biri olarak kabul edilir. Bu burun şekli, orta kısımda bir çöküntü ve hafifçe çıkıntı yapan bir uç gösteren içbükey özelliklere sahiptir. Çoğu kişi köprünün kavisinin hafif olması durumunda burnu çekici bulur. Burnu daha derin bir kıvrıma sahip olan biri için, eğriliği azaltmak ve genel görünümü iyileştirmek için rinoplasti iyi bir seçenek olabilir.

Nubian Şeklindeki Burun

Nubian burun tipi Afrika kökenlilerde yaygındır. Bu burun şekli daha geniş bir tabana ve belirgin burun deliklerine sahiptir. Gelin daha az öne çıkabilir. Bu burun şekline sahip pek çok kişi, burnun genel genişliğinin daraltılmasını talep etmektedir.

Yunan Şeklindeki Burun

Yunan şeklindeki burun şekli, kıvrım, çıkıntı veya kanca olmadan gözlerden uçlara kadar düz bir çizgi halinde uzanır. Bu burun şekli düzgün çizgisi ve sivri ucu nedeniyle düz burun olarak da bilinir. Yunan burunları genellikle modellerde daha yaygındır ve bu da onları genel olarak daha çekici kılar.

Roma Şeklindeki Burun

Roma şeklindeki burun, burnun ortasında veya köprüsünde dışa doğru bir eğrilik ile karakterize edilen, aşırı çıkıntılı bir burun şeklidir. Köprü telaffuz edilir ve kavisli veya bükülür. Bu burun şekli, belirgin köprüsünden dolayı çengel gibi görünmektedir. Roma şeklindeki burun genellikle güçlü bir kişiliğe sahip bir kişiyle ilişkilendirilir.

Kalkık Şekilli Burun

Kalkık şekilli burun, hafif kavisli, daha küçük bir siluetin yanı sıra ince ve sivridir. Bu burun şeklinin ucu hafifçe yukarıya doğru kıvrılan bir ucu vardır. Şekil göksel bir buruna benzer, ancak kalkık burun genel olarak daha yumuşaktır.

Şahin Burun

Adından da anlaşılacağı gibi, bu burun şekli doğrudan şahinin bükülmüş kırılmasıyla ilişkilendirilir. Şahin burnu, orta kısımda kemer oluşturan çıkıntılı bir burun köprüsüne benziyor. Ancak bu burun şekli hava akışını engelleyebilir ve solunum zorluklarına neden olabilir. Rinoplasti, bozulmuş solunumun düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Sarkık Burun Ucu

Burun ucu sarkık olan kişilerin burun delikleri daha büyüktür ve kişi gülümsediğinde burun ucu sarkmaktadır. Bir rinoplasti prosedürü, bu çökmeden sorumlu spesifik kasın zayıflatılmasıyla bu burun çökmesini durdurabilir. Sarkık bir burnu tedavi etmek, genel sonuçların yüzünüzü dengede tutmasını sağlamak için deneyimli bir cerrah gerektirir.

Soğanlı Uçlu Burun

Bombeli burunlu bireyler genellikle uç tanımı olmayan çok geniş bir burun ucuna sahiptir. Bu tip burunlarda şekil sorunlarına yol açan çok büyük kıkırdaklar bulunabilir veya kıkırdakların yanlış açı yapmasından kaynaklanabilir. Geniş veya bombeli uçlu hastada önemli iyileştirmeler yapmak mümkündür ancak yine de iyi bir sonuç elde etmek için deneyimli bir cerrah seçmeniz önemlidir.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir; Otoplasti Sonrası Dikiş ve Bandajlar Nasıl Yönetilir?

Online Randevu

Aşağıdaki formu doldurarak randevu talebi oluşturabilirsiniz. Forma bıraktığınız iletişim bilgileri üzerinden sizinle kısa sürede iletişime geçeceğiz.